WOZ-waarden woningen per 1 oktober 2016 openbaar - WOZBEZWAAR.BIZ
WOZBEZWAAR.BIZ

Gratis een deskundig bezwaarschrift tegen uw WOZ-Waarde

WOZ-waarden woningen per 1 oktober 2016 openbaar

WOZ-waardevergelijkenvanhuisen26_09_2016 copyVanaf 1 oktober 2016 zijn de WOZ-waarden van alle woningen openbaar. Vanaf dan moet het voor iedereen mogelijk zijn via één website de WOZ-waarden van andere woningen te bekijken. U kunt dan op de website wozwaardeloket.nl controleren hoe de WOZ-waarde van uw eigen woning zich verhoudt tot WOZ-waarden van vergelijkbare woningen. U kunt zelf kiezen van welke woningen u de WOZ-waarden wilt weten. De gedachte achter de wetswijziging die het bekijken en vergelijken van WOZ-waarden van woningen mogelijk maakt, is dat door deze vergelijking van WOZ-waarden woningbezitters makkelijker kunnen controleren of hun WOZ-waarde klopt of niet. Klopt de WOZ-waarde niet, dan kunt u bezwaar (laten) maken en zal de waarderende instantie de vermeende onjuistheid moeten onderzoeken en, als het inderdaad niet klopt, moeten corrigeren.

Uiteindelijk zou dit bij de waarderende instantie moeten leiden tot hogere kwaliteit voor wat betreft het bepalen van de WOZ-waarden van woningen. in hoeverre deze openbaarheid van de WOZ-waarden gaat leiden tot een betere WOZ-waardering zal naar mijn mening enerzijds afhangen van de mate waarin woningbezitters gebruik zullen maken van deze mogelijkheid en anderzijds de acties die gemeenten en samenwerkingsverbanden ondernemen naar aanleiding van bezwaarschriften waarin de onjuiste verhoudingen van WOZ-waarden aangekaart worden.

Uit navraag bij het orgaan dat toezicht houdt op de uitvoering van de Wet WOZ, de Waarderingskamer, blijkt dat op dit moment slechts een kwart van de gemeenten aangesloten is op de landelijke database. De Waarderingskamer verwacht dat in januari 2017 driekwart van de gemeenten aangesloten is op de landelijke WOZ-database.

Bel 045 – 851 68 76 voor meer informatie.

Lees ook

Waarom bezwaar tegen WOZ-waarde uitbesteden?

€ 250.807,- bespaard voor onze klanten in 2017

Lees ook

Veelgestelde vragen

Bel mij terug

Bel mij terug